Join the VMG team!

Current Job Openings (in Dutch)

((JS || PHP) && (Frontend || Backend))

Wij {

Wij zijn een stelletje door techniek gepassioneerde programmeurs en verkopers en zoeken een nieuwe collega die net als wij van muziek, sci-fi en gestructureerde code/data houdt. Hoe meer data ons systeem te verwerken heeft, des te cooler wij het vinden.

Afgelopen jaar verwerkten we 120G transacties en meer dan 4 PB dataverkeer. In 2017 verwachten we 1,1T transacties. Naast hard werken, discussiëren we tussendoor over Apple/Microsoft, Torrents/Spotify, goed/slecht en kapitalisme/socialisme (open source).

Wij regelen de gezamenlijke lunch, dus je hoeft thuis geen bammetjes te smeren. Op vrijdag regelen we (natuurlijk) kroketten en is het einde middag tijd voor een biertje. We werken hard, maar ook tijdens het werk hebben we vooral veel lol, meestal gepaard met een portie droge humor.

Aan innovatie hechten we zeer veel waarde en eigen initiatieven juichen we altijd toe. Voor een goed idee maken we tijd vrij, zodat we prototypes kunnen uitwerken. Werkt een prototype niet, geen probleem, dan weten we dat ook weer en zoeken we een andere oplossing.

}

Ons bedrijf {

Videomediagroep(.nl) is een video ad-techprovider EN een video-advertentienetwerk EN real time ad-exchange, dus we hebben een haat-liefde verhouding met adblockers.

Het meeste verkeer komt uit het buitenland, met als resultaat heel veel data. We bestaan sinds 2013 dus zijn ‘officieel’ geen start-up meer. Maar we zijn een klein team en hebben nog steeds een start-upmentaliteit. Dat houdt in dat we snel beslissingen nemen en de lijntjes superkort zijn.

Onze gebruikers komen vanuit alle windstreken omdat we onze tech stack wereldwijd licenseren. In Nederland werken we voor grote adverteerders zoals Coolblue, Tui, Casio en Bol.com en uitgevers als GeenStijl, FOK maar ook zakelijke sites.

Technologie zit in ons bloed. Dat betekent dat onze verkopers niet alleen bestaande producten verkopen maar ook actief meedenken over wat we moeten ontwikkelen (deelnemen in het multidisciplinaire team). Samen komen we zo tot een product of oplossing die niet alleen mooi en slim gemaakt is maar die de verkopers ook echt begrijpen en kunnen uitleggen.

Op dit moment wordt onze code meer dan een half miljard keer per maand over de hele wereld geladen. Onze ambitie is groot; over een jaar moet dit minstens 4 keer zo veel zijn!

}

Stack {

Onze infrastructuur draait voornamelijk op AWS (meerdere Geos). Een high available en redundant uitgevoerde infrastructuur die automatisch opschaalt met de volumes. We hebben alles zelf in-house ontwikkeld. We werken met: PHP, Javascript, Es2015, Ubuntu, Mysql, Redis, Git en allerlei andere zaken om onze infrastructuur zo efficiënt mogelijk te laten werken. Op onze roadmap staat Machine Learning en gedecentraliseerde blockchain-toepassingen.

}

Jij {

Jij hebt ook een passie voor technologie en je hebt relevante werkervaring als ontwikkelaar en droomt in PHP || Javascript. Het maakt daarbij niet uit wat je standpunt is in goed en slecht. Je mag werken op het device waar jij het prettigst op werkt (Apple of Windows). Zolang we het er maar over eens zijn dat Linux het beste backend platform is. Je vindt het leuk om in een multidisciplinair team samen te werken en je schrijft SOLID en testbare code. En natuurlijk ben je niet bang om je handen uit de mouwen te steken.

}

Revenue {

We bieden een goed (2000€ < salaris < 3000€) met reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen en vakantiegeld. Een 4 daagse werkweek en af en toe thuiswerken is bespreekbaar.

}

GEO {

Ons kantoor bevindt zich in het Cube Centre in Almere (Veluwezoom 7, 1327 AA) direct naast de snelweg (naast de UFO). Makkelijk te vinden met de auto en voldoende gratis parkeerruimte. Met openbaar vervoer ben je er in 6 minuten vanaf Almere CS (en ja, het is ook een paar meter lopen van de bushalte naar kantoor).

}

Solliciteren {

Voor vragen kun je altijd even bellen naar +31(0)85 48 79 680 en vragen naar Bert Klandermans. Solliciteren kan per e-mail, stuur je CV en motivatie naar bert.klandermans@videomediagroup.com, dan parsen en valideren wij jouw CV.

}

Geek {

aHR0cDovL3ZpZGVvbWVkaWFncm9lcC5ubC9sYWIvYXNzZXNzbWVudC8

}

Recruiter {

die(‘Acquisitie wordt echt niet op prijs gesteld, dus bespaar je de moeite.’)

}

Junior Ad Ops / Publisher Support medewerker

We zoeken iemand die onze Ad Ops / Publisher manager kan ondersteunen. Ben jij op zoek naar een zelfstandige, support gerichte functie in de mediawereld?

Over ons
Wij zijn een snelgroeiend Nederlands video advertising netwerk en denken groot. We werken vooral met online uitgevers in Nederland, Engeland en België en groeien verder door. Zowel in Europa als ver daarbuiten.

Onze eigen, unieke video advertising technologie wordt gebruikt door grote en kleinere online uitgevers. Nederlandse adverteerders zijn bekende brand namens als #BOL #Casio #CoolBlue en #Zekur.

Wij groeien hard en zijn op zoek naar nieuwe collega’s. We hebben volop plannen en nieuwe ideeën, maar hebben meer goede mensen nodig om dat te kunnen realiseren.

Spreekt dit alles je aan en heb je de talenten en skills om het internationale medialandschap te werken? Dan zijn we op zoek naar jou.

Belangrijkste werkzaamheden
Video Campagnes aanmaken en managen
Video Ad Formats implementeren en testen bij uitgevers
Demo-links aanmaken en beheren
Uitgevers, adverteerders en collega’s informeren en ondersteunen
Algehele traffic support

Wij vragen
(Basis)Kennis van:

HTML
CSS
Kennis van SQL is een pre

Eigenschappen
Secuur en methodisch werkend
Analytisch
Collegiaal
Stressbestendig
Aanpakken en doorzetten
Leergierig en pro-actief
Taalvaardig: correct Nederlands en Engels spreken en schrijven, liefst meertalig
Interesse in online media

Wij bieden
Professionele begeleiding
Boeiend, innovatief en internationaal werkveld
Een leuke werkplek in het Cube Center in Almere
Goede arbeidsvoorwaarden
Leuke collega’s
Steile leercurve, doorgroeimogelijkheden

Solliciteren?
Stuur je (uiteraard digitale) C.V. en motivatie naar John Nota. Je bereikt hem via john.nota@videomediagroup.com

Stage programmeur PHP/Javascript

Wij zijn altijd op zoek naar een getalenteerde webnerd die droomt in code, liefdesbrieven met regexpen schrijft, netjes cachet na het parsen en niet te snel in kannies en magnies denkt. Ben jij die fr34k en spreek je een aardig mondje l33t? Neem de eerste de beste traceroute naar ons kantoor! P.s. lichte voorkeur voor een nerd met een tik, daar dit meestal met enige genialiteit gaat gepaard.

Over onze technologie
Ons high frequency online ad trading platform verwerkt dagelijks meer dan een miljoen video advertenties. Bij iedere pageview wordt er binnen 100 miliseconden aan een x aantal adverteerders gevraagd of ze willen adverteren. Deze responses worden verwerkt en er wordt een winnend bod gekozen.Onze backend is geschreven in PHP/Zend Framework. Onze front-end, de player waarin wij de commercials vertonen, draait op Javascript/HTML5. Als database gebruiken we MYSQL. En als webservers IIS. Binnen ons team gebruiken we Subversion/GIT. #php #zendFramework #javascript #mysql #html5 #jquery #subversion #xml #json #ajax #css #sass #compass #android #ios.

 

Over ons
Wij zijn een snelgroeiend Nederlands video advertising netwerk en denken groot. We bedienen vooral uitgevers in Nederland, Engeland en België en groeien verder door in Europa. Onze eigen technologie wordt gebruikt door grote en kleinere uitgevers in Nederland. Adverteerders van ons zijn bekende TV brandnames als #Ubisoft, #KLM, #Nutricia en #Zekur.Wij groeien hard en zijn op zoek naar nieuwe collega’s. We hebben volop plannen en nieuwe ideeën, maar zonder jou kunnen we dat onvoldoende snel realiseren. Spreekt dit alles je aan en heb je de talenten en skills om het internationale medialandschap te werken? Dan zijn we op zoek naar jou.

 

Visie op stages
Stages zijn voor jou en ons ons de manier om kennis te maken met de praktijk en uit te vinden waar de ambities en kwaliteiten van studenten liggen. Wij zien stagiaires als potentiële toekomstige medewerkers.

 

Wij bieden
Professionele begeleiding
Boeiend, innovatief werkveld
Een werkplek in the Cube Center in Almere
Een goede stagevergoeding
Leuke “collega’s”
Kans op een baan

 

Wij vragen
Kennis van internet en media
Ervaring met PHP
Ervaring met Javascript/JQuery
Goede analytische vaardigheden

 

Solliciteren?
Stuur je (uiteraard digitale) C.V. motivatie naar onze Opper Nerd. Je bereikt m via info@videomediagroup.com